Feltöltve:

Forró almástáska

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

ananász befőtt
mézessütemény fűszer kb.
vaníliás cukor1 csomag
cukor8 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
alma1 kilogramm
leveles tészta0.5 kilogramm
fahéj1 darab

Forró almástáska a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, az egyik felüket néhány helyen bevagdossuk. Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal, a vaníliás cukorral, és ráöntjük az almalével elkevert pudinport. Sűrűre főzzük. Kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk. Kívülről is megkenjük tojással, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem