fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
alma | 1 darab |
olajbogyó | 2 evőkanál |
banán | 1 darab |
tofu | 300 gramm |
száraz fehér bor | 50 milliliter |
mag nélküli aszalt szilva | 100 gramm |
angolzeller szár | 2 darab |
Forró tofuragu gyümölcsökkel a Főételek kategóriában
Mossuk meg az aszaltszilvát. A répát, az almát és a zellert tisztítsuk meg és vágjuk kockára. A banánnak húzzuk le a héját, majd vágjuk karikára.
A meghámozott hagymát és a tofut vágjuk kockára. Lehetőleg minden alapanyagot egyforma méretű kockára vágjunk.
Egy lábasban fél liter vízzel felfőzük a Knorr Tyúkhúsleves kockát és adjuk hozzá a tofut, a szilvát, a zúzott fokhagymát és az olívabogyókat. Kis lángon pároljuk, míg a szilva megduzzad.
Ezután adjuk hozzá a zöldségeket és a gyümölcsöket, majd fedő alatt pároljuk kb. 10 percet. Ízesítjük a fehérborral és forrón tálaljuk.