Feltöltve:

Forralt boros muffin

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma140 gramm
cukor120 gramm
1 csipetnyi
tojássárga3 darab
liszt140 gramm
sütőpor1 púpos evőkanál
fahéj1 teáskanál
reszelt étcsokoládé60 gramm
lehűtőtt forralt bor75 milliliter
tojásfehérje3 darab

A forma kenéséhez

Rama vagy papírkapszlik1 kevés

Ezenkívül

porcukor a szóráshoz1 adag
folyékony tortabevonó2 evőkanál
citromdarabok1 darab
ostyaroló1 darab

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukor felével és a sóval habosra keverjük, a tojássárgát egyesével hozzáadjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, a reszelt csokival, és a forralt borral felváltva a tojáskrémhez adjuk.

2. lépés

A tojásfehérjét habverővel kemény habbá verjük, beleöntjük a cukrot és még azzal is verjük, amíg el nem olvad, majd a tésztához keverjük.

3. lépés

Ramával kikent, vagy papírkapszlikkal bélelt muffin formába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Ezután porcukorral megszórjuk.

4. lépés

A folyékony tortabevonót pergamen tölcsérbe töltjük, a tölcsér végét levágjuk és a muffinokra vonalakat rajzolunk. Megszárítjuk a bevonót, a sütiket citromdarabokkal és ostyarolóval díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem