Feltöltve:

Forgácsfánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládé

-

vaníliás cukor1 púpos evőkanál
liszt35 dekagramm
tojássárgája5 darab
tojás1 egész
tejföl1 evőkanál
1 darab
rum1 evőkanál
étolaj0.5 liter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgáját, az egész tojást, a tejfölt, a rumot, a sót és a cukrot összedolgozom, és jól összegyúrom a megszitált liszttel. Két cipót formálok belőle, olvasztott Ramával enyhén bekenem őket és fél óráig pihentetem. Lisztezett gyúródeszkán késfok vékonyságúra nyújtom a tésztát. Villával megszurkálom, és derelyemetszővel 10 cm hosszú, 4-5 cm széles csíkokat készítek belőle, amelyek közepét kissé behasítom, hogy ezen a nyíláson a tészta egyik sarkát áthúzhassam, mint egy masnit. Csak akkor kezdem sütni, amikor már valamennyi tésztát előkészítettem. A 2-3 ujjnyi, forró olajba egyszerre csak néhány tésztát teszek, hogy tudjon növekedni. Amikor pirulni kezd, mérsékelem a tüzet és megfordítom a fánkokat. Tálaláskor vaníliás cukorral szórom meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem