Feltöltve:

Forditott almás

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

tortabevonó6 dekagramm
olaj1 evőkanál

A tetejére

habtejszín3 dl
vaníliás cukor1 csomag
habfixáló1 csomag
porcukor ízlés szerint1 adag

A tésztához

tojás8 darab
liszt8 evőkanál
cukor8 evőkanál
őrölt fahéj3 teáskanál
alma2 darab

A krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tej5 dl
vaníliás pudingpor2 kupica

Elkészítés

1. lépés

Gázméretű mélyebb tepsit alufóliával kibélelek és Ramával kikenem. Az almát vékonyan rászeletelem és megszórom fahéjjal. A tojások sárgáját a cukor 2/3-val fehéredésig verem habverővel, a tojásfehérjét keményre verem a maradék cukorral, majd apránként beleszitálom a lisztet 2-3 kanál kemény habbal, végül a többi habot is fokozatosan hozzákeverem fakanállal nagyon óvatosan. Ráöntöm a fahéjas almára a piskótát és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm.

2. lépés

Ha megsült, átfordítom a piskótát és még melegen lehúzom róla a fóliát, majd hagyom kihűlni.

3. lépés

Közben a pudingot megfőzöm. A porcukorral habosra keverem a Ramát és a kihűlt pudinghoz keverem, majd rákenem a kihűlt tésztára.

4. lépés

A tejszínhabot keményre verem, ízesítem vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral majd rákenem a krémre. Célszerű hűtőbe tenni mielőtt ráteszem a meleg csokoládét, nehogy összeessen.

5. lépés

A tortabevonót gőz fölött felolvasztom az olajjal és a tetejére csurgatom. Másnap szeletelem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem