Feltöltve:

Fordított almás

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

alma1 kilogramm
zsemlemorzsa2 evőkanál
kristálycukor2 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál

Tésztához

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
kakaó1 kávéskanál

Krémhez

Ráma25 dekagramm
vaníliás puding2 csomag
tej8 dl
porcukor25 dekagramm

Díszítéshez

reszelt csokoládé vagy tortadara1 kevés

A tepsi kikenéséhez

Ráma3 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit kikenünk Ramával, meghintjük zsemlemorzsával, és erre fektetjük az almaszeleteket. A szeleteket a cukorral összekevert fahéjjal megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a fele cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A tojásfehérjéket a másik fél adag cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sárga krémhez adjuk, majd a fehérjét lazán hozzákeverjük. A piskóta kétharmadát az almára öntjük, majd a kakaót a maradék masszával összekeverjük és a tésztára rétegezzük. A kétféle tésztát villával többször áthúzzuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, egy zsemlemorzsával meghintett sütőpapírra borítjuk ki, és kihűtjük. A pudingport megfőzzük. A porcukrot a Ramával habosra verjük. A kihűlt pudingba beletesszük Ramás porcukrot, jól összedolgozzuk. Ezt a masszát az almára kenjük. Csokit reszelünk rá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem