Fokhagymás diós pogácsa, vagy rúd
Fokhagymás diós pogácsa, vagy rúd
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • só - 1 teáskanál
  • bors - 1 darab
  • finomliszt - 25 dekagramm
  • tehéntúró - 25 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • darált dió - 20 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • durvára vágott dió - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok, cipóvá formálom és becsomagolva néhány órára hűtőbe teszem.
  2. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtom, bekenem felvert tojással, vagy tejföllel, és a dióval megszórom, majd a nyújtófát kissé végigtolom rajta, így a dió nem potyog le.
  3. Kiszaggatom, vagy derelyevágóval hosszúkás szeletekre vágom, és előmelegített sütőben közepes melegen kisütöm.