Fokhagymás csiga
Fokhagymás csiga
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • puha Rama - 10 dekagramm
    • zúzott fokhagyma - 5 gerezd

    Tészta

    • cukor - 1 kevés
    • szárított élesztő - 0.5 csomag
    • őrölt rozmaring - 0.5 evőkanál
    • őrölt fekete bors - 0.5 evőkanál
    • olívaolaj - 1 evőkanál
    • só - 1 evőkanál
    • és 4 evőkanál langyos víz - 3 dl
    • rétesliszt - 50 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A vízben a cukorral felfuttatni az élesztőt, majd a hozzávalókat összekeverni, dagasztani. Meleg helyen keleszteni, majd a tészta 1/4-ét a Ramával kikent tepsibe nyújtani. A maradék tésztát kinyújtani, megkenni a töltelékkel. Feltekerni, szeletekre vágni, és a tepsibe tenni. Meleg helyen újra keleszteni. Forró sütőben kb. 25 perc alatt készre sütni.