Feltöltve:

Fokhagymás süllő, hasábburgonyával

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 dl
fokhagymagerezd4 darab
szalonna20 dekagramm
fokhagyma1 csomag
3 evőkanál
citrom1 darab
krumpli1 kilogramm
süllő1 kilogramm

Fokhagymás süllő, hasábburgonyával recept.

Elkészítés

1. lépés

A halat ferdén bevagdossuk mindkét oldalán, majd fokhagyma granulátummal és sóval jó alaposan behintjük, bedörzsöljük. Egy akkora tepsit készítünk elő amekkorába belefér a hal és beleöntjük a vizet, majd erre helyezzük a befűszerezett halat. A szalonnát először szeletekre, majd utána a szeleteket is elszeleteljük kb 2-3 cm-es darabokra és ezt beletűzködjük a hal oldalába, ahol beirdaltuk. Minden vágáshoz egy szalonnadarab.

2. lépés

200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk letakarva, hogy először párolódjon a hal. Ez kb 30 percet vesz igénybe.

3. lépés

Ezután ha megpuhult, levesszük róla a takarót és citromkarikákat helyezünk a hal tetejére, majd további 15 percig pirítjuk, amíg szép barna és ropogós nem lesz.

4. lépés

Amíg a hal sül, meghámozzuk a krumplit és elszeleteljük hasábburgonya formára, majd bő, forró olajban kisütjük.

5. lépés

Ha elkészültünk mind a kettővel, akkor egymás mellé rakva tálaljuk őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek