víz | 2 dl |
---|---|
csirkemell | 30 dekagramm |
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
Főzőtejszín | 1 dl |
kukorica | 15 dekagramm |
gépsonka | 10 dekagramm |
Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap | 1 csomag |
konyhakész rizs | 10 dekagramm |
Fokhagymás-sonkás csirkeragu a Főételek kategóriában
A csíkokra vágott csirkemellet forró olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, enyhén borsozzuk, majd a KNORR Tejszínes fokhagymás csirke Rafinériát elkeverjük 2 dl hideg vízzel és 1 dl főzőtejszínnel majd a húshoz öntjük.
Miközben kevergetjük, hozzáadjuk a kukoricát is. Felforraljuk, aztán mérsékelt tűzön néha megkeverve készre főzzük kb 5-8 perc alatt.
A csíkokra vágott sonkát a legvégén forraljuk hozzá. Az előírás szerint elkészített, KNORR Delikát 8-al ízesített vízben kifőzött rizzsel tálaljuk.
Színesíthetjük a ragut színes paprikák hozzáadásával.