Fokhagymás rakott csirkemell
Fokhagymás rakott csirkemell
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 4 dl
  • csirkemell - 30 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • padlizsán - 1 darab
  • újhagyma - 1 csomag
  • füstölt sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag
  • Hosszúszemű főzőtasakos rizs - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kockára vágott csirkemelleket olívaolajon megpirítjuk a válogatott, megmosott rizzsel és átforrósítjuk. Ráöntjük a felforralt vizet és beledobunk egy KNORR Tyúkhúsleves kockát. Lassú tűzön 10 percig pároljuk, miközben levet ereszt.
  2. Ezalatt kockára vágjuk a padlizsánt, a paprikát. A rizses húshoz adjuk a zöldségeket, és hozzá a tejszínnel elkevert KNORR Tejszínes fokhagymás csirke Rafinériát, majd öntsük egy hőálló tálba.
  3. A tetejét szórjuk meg az apróra vágott újhagymával és a reszelt füstölt sajttal.
  4. Közép meleg sütőben, lefedve 30 percig pároljuk, majd a fedést leszedve róla, 5 percig pirítjuk.