Fokhagymás lazac turbolyás burgonyapürével és ínyenc mártással a Főételek kategóriában
Tegyük föl sós hideg vízbe főni a megpucolt és felvágott burgonyát. Ha kész, szűrjük le. A fölmelegített tejben olvasszuk fel a margarint és keverjük hozzá a burgonyához, majd törjük össze és keverjük simára. Vágjuk apróra a turbolyát és keverjük a burgonyapüréhez.
Ezalatt a tasakban található fűszerkeveréket keverjük el 4 evőkanál olajban.Majd kenjük be vele a 4 szeletbe vágott lazacfilét.
Tegyük őket a sütőtasakokba és zárjuk le jól őket.
Zsiradék nélkül tegyünk föl egy serpenyőt melegedni. Majd tegyük rá a tasakokat és süssük meg közepes lángon őket kb. 7-8 perc alatt. (Egy serpenyőbe egyszerre csak 2 tasakot tegyünk.)
Közben mossuk meg a spenótot és szedjük le a vastag szárait. Forró olíva olajon és egy kis fokhagymán fonnyasszuk meg 1 perc alatt.
A lazacot tálaljuk a spenóttal és a turbolyás burgonyapürével.