Fokhagymás lazac besamel bundában
Fokhagymás lazac besamel bundában
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 25 dekagramm
  • olaj - 350 milliliter
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • lazacfilé - 1 kilogramm
  • 2,8 % -os tej - 1 dl
  • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A Knorr Zöldségleves-kockából főzzünk alaplevet 250 ml vízzel.
  2. Vágjuk kisebb szeletekre a lazacfilét, fűszerezzük meg Knorr Fokhagymás Fűszerkeverékkel és tegyük 1 evőkanál margarinnal kikent serpenyőbe. Adjunk hozzá 1 dl alaplevet és pároljuk, míg a hal megfő.
  3. Készítsük el a besamel mártást: olvasszuk fel a maradék margarint, adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tejet. Tegyük félre.
  4. Hűtsük ki a halat és forgassuk bele a besamel mártásba, majd a zsemlemorzsába.
  5. Bő, forró olajban süssük aranybarnára a halszeleteket.
  6. A maradék besamel mártást forraljuk fel a maradék zöldségalaplével. Az így elkészített szósszal öntsük le a megsült halszeleteket. Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemzölddel.