Fokhagymás kukoricakrémleves
Fokhagymás kukoricakrémleves
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • kukorica - 20 dekagramm
  • aprított fokhagyma - 2 darab

Elkészítés:

  1. Előírás szerint készítsük el a Knorr zöldségleves-kockából az alaplevet amit egy csipet szerecsendióval és borssal ízesítünk.
  2. Margarinon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a kukoricát (tegyünk félre belőle a díszítéshez) és kis lángon pároljuk együtt 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplevet, a tejszínt és forraljuk ki, majd turmixoljuk el.
  3. Tálalás előtt tegyük bele a félretett kukoricaszemeket és forraljuk egy pár percig. A levest apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.