Feltöltve:

Fokhagymás kecskesajttal és töpörtyűvel töltött batyuk

timer 55
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 evőkanál
tojás2 darab
liszt50 dekagramm
élesztő1 csomag
darált tepertő15 dekagramm
fokhagymás kecskesajt10 dekagramm

Fokhagymás kecskesajttal és töpörtyűvel töltött batyuk recept.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet a sóval, borssal elkeverjük, hozzá adjuk a két tojást, s mikor az élesztő felfutott az is. Két evőkanál tejfölt adunk még az egyveleghez, s annyi tejet amennyit a tészta felvesz, de nem lesz túl ragacsos. Jól összedolgozzuk a tésztát, s meleg helyen legalább fél órán át kelesztjük, míg a duplájára nem dagad.
Közben ledaráljuk, vagy apróra vágjuk a töpörtyűt, s a sajtot is felszeleteljük vékony szeletekre.

2. lépés

Ha a tészta megkelt, kb. két cm vastagságúra nyújtjuk és 10x10 cm-es kockákat vágunk belőle. A kockákat vékonyan megkenjük tejföllel, majd mindegyik közepébe helyezünk egy kevés tepertőt illetve pár csík sajtot, s szépen összehajtogatjuk a tésztát, vigyázva, hogy ne folyjon ki a töltelék. A széleket villával lenyomkodjuk, a bucik tetejét megkenjük felvert tojással és kizsírozott tepsibe helyezzük őket. Majd 200 C fokon, 40 perc alatt pirosra sütjük a batyukat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem