Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkinivel töltve, friss salátával
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkinivel töltve, friss salátával
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • csirkemell filé - 2 darab
  • paradicsom - 3 darab
  • tojás - 1 darab
  • citromlé - 1 teáskanál
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • joghurt - 4 dl
  • csiperkegomba - 20 dekagramm
  • cukkini - 2 darab
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • bacon - 1 csomag
  • újhagyma - 1 csomag
  • madársaláta - 1 csomag
  • retek - 2 csomag
  • borsikafű - 1 teáskanál
  • trombitagomba - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, majd a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük és másnapig a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
  4. Serpenyőben Rama és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, a gombát és a cukkinit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsika és kakukkfüvet, majd felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
  5. Mikor kész és egy kissé hűlt, hozzákeverünk egy felvert tojást.
  6. Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.
  7. A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, sózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni.
  8. A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnal.
  9. Beletesszük egy nagyobb tepsibe és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
  10. A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk. Egy fej lila-hagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk. Meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé.