Feltöltve:

Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkinivel töltve, friss salátával

timer 80
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 dekagramm
csirkemell filé2 darab
paradicsom3 darab
tojás1 darab
citromlé1 teáskanál
olívaolaj1 evőkanál
fokhagymagerezd4 darab
joghurt4 dl
csiperkegomba20 dekagramm
cukkini2 darab
Főzőtejszín2 dl
bacon1 csomag
újhagyma1 csomag
madársaláta1 csomag
retek2 csomag
borsikafű1 teáskanál
trombitagomba3 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, majd a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük és másnapig a hűtőben pihentetjük.

2. lépés

Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.

3. lépés

A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.

4. lépés

Serpenyőben Rama és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, a gombát és a cukkinit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsika és kakukkfüvet, majd felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.

5. lépés

Mikor kész és egy kissé hűlt, hozzákeverünk egy felvert tojást.

6. lépés

Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.

7. lépés

A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, sózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni.

8. lépés

A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnal.

9. lépés

Beletesszük egy nagyobb tepsibe és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.

10. lépés

A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk. Egy fej lila-hagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk. Meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem