Fokhagymás füstölt csirkefalatok
Fokhagymás füstölt csirkefalatok
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • tej - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • finomliszt - 3 evőkanál
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • erős őrölt paprika - 2 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk jól összekeverjük 0,5 KNORR füstölthús ízű kockával. A tojást felverjük ízesítjük 0,5 morzsolt kockával a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a csípős paprikát, majd a mustárral is összekeverjük.
  2. A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában megforgatjuk, és a forró olajba egyenként beletesszük. 4-5 perc alatt pirosra sütjük, majd kivéve leitatjuk róla a felesleges olajat.