csirkemell filé | 40 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 1 darab |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 1 darab |
tej | 1 dl |
fokhagymagerezd | 2 darab |
finomliszt | 3 evőkanál |
Globus Mustár | 1 evőkanál |
erős őrölt paprika | 2 csipetnyi |
Fokhagymás füstölt csirkefalatok a Főételek kategóriában
A húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk jól összekeverjük 0,5 KNORR füstölthús ízű kockával. A tojást felverjük ízesítjük 0,5 morzsolt kockával a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a csípős paprikát, majd a mustárral is összekeverjük.
A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában megforgatjuk, és a forró olajba egyenként beletesszük. 4-5 perc alatt pirosra sütjük, majd kivéve leitatjuk róla a felesleges olajat.