Fokhagymás disznóhús mogyorós rizzsel a Főételek kategóriában
A húst vágjuk ízlés szerint csíkokra vagy kisebb kockákra. Adjuk hozzá a fokhagyma ¾ részét zúzva aprítva vagy lereszelve, keverjük hozzá a ketchup-ot, 2 ek olajat, sót, borsot és pácoljuk 5-10 percig.
Egy serpenyőt vagy wok-ot hevítsünk fel, öntsük bele a bepácolt húst, és erős lángon pirítsuk 7-8 percig.
Sajnos a változó húsminőség miatt nem biztos, hogy megpuhul, ebben az esetben öntsünk hozzá kevés vizet és még mindig erős lángon, pároljuk addig, amíg meg nem puhul. Szükség szerint a vizet pótoljuk, de mindig csak keveset öntsünk hozzá! Amikor már megpuhult, az utolsó 1 percben adjuk hozzá a maradék ¼ rész zúzott, aprított vagy reszelt fokhagymát.
Eközben készítsük el a mogyorós rizst is. Forraljunk fel 6 dl vizet. 2 ek olajon hevítsük fel a rizst a mogyoróval együtt. Szórjuk meg a Kínai Pirított Csirke Rafinériával, és öntsük fel a 6dl forró vízzel. Keverjük jól el és fedő alatt, időnként megkeverve pároljuk készre, kb 20-25 perc alatt.