Fokhagymás-diós pogácsa
Fokhagymás-diós pogácsa
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokoládédara

Tetejére

  • darabokra vágott dió - 1 kevés
  • tojás - 1 darab

Tésztához

  • bors - 1 kevés
  • só ízlés szerint - 1 adag
  • fokhagyma - 1 gerezd
  • tojás - 1 darab
  • darált dió - 5 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tehéntúró - 25 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, cipóvá formáljuk és becsomagolva néhány órára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Bekenjük felvert tojással, és a dióval megszórjuk.
  3. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük.