Fokhagymás csülök pékné módra
Fokhagymás csülök pékné módra
  • timer150 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 1 kilogramm
  • hagyma - 1 darab
  • csülök - 1 kilogramm
  • fokhagyma gerezd - 5 darab
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A nyers csülköt vágjuk 4 nagyobb darabra. A Knorr fűszerkeverékkel kenjük be a csülök darabokat. Tegyük félre kb. fél órára.
  2. Tegyük a csülökdarabokat egy sütőzacskóba a szétzúzott fokhagyma gerezdekkel együtt. Szurkáljuk meg a zacskót 4-5 helyen és tegyük egy hőálló tálba. 175 fokos sütőben süssük kb. 2/3-ig kb. 1,5 óra alatt. Ellenőrizzük időnként, mert a hús kora és minősége miatt változhat a sütési idő.
  3. Ekkor vegyük ki a sütőből. A hőálló tálba tegyünk cikkekre vágott krumplit. Tegyünk rá felkarikázott hagymát is és tegyük rá a tasakból kivett csülköt a szafttal együtt.
  4. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre. Tálaljuk savanyúsággal.