Fokhagymás csirkemáj a Főételek kategóriában
Amikor jól lecsöpögött, tegyük üveg edénybe, és a só kivételével az összes fűszert adjuk hozzá, és óvatosan keverjük össze, hogy a máj ne törjön.
A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg. A hagyma fejeket vágjuk ketté, és igy szeleteljük fel, ne nagyon vékonyra. A fokhagymát vágódeszkán egy kés lapja segítségével törjük össze, majd vágjuk durva darabokra. A paradicsomot hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra, vagy helyettesítsük paradicsom pürével.
Egy teflonos edénybe hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát, és a fokhagymát, a paradicsomot, és sózzuk meg. Kezdjük el pirítani. Amikor fél kemény állapotban van, tegyük rá a májat, és nagy lángon pirítsuk össze. Ha hús tűt szúrunk a májba, akkor meg tudjuk állapítani, hogy a közepe is megsült –e.
Vigyázzunk könnyen megkeményedik a máj.