Fokhagymakrémleves reszelt sajttal, pirított sonkával és pirítóssal
Fokhagymakrémleves reszelt sajttal, pirított sonkával és pirítóssal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person7 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • víz - 2 liter
  • tejföl - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • tej - 1 dl
  • sajt - 15 dekagramm
  • liszt - 4 evőkanál
  • fokhagyma - 1 darab
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • sonka - 20 dekagramm
  • toast kenyér - 4 szelet

Elkészítés:

  1. A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a 10 dkg olvasztott Rama margarinon, majd félrehúzzuk és belereszeljük a fokhagymagerezdeket. Visszahúzzuk a tűzre, majd pár keverés után megszórjuk 2evőkanál liszttel. Ezt enyhén megpirítjuk és gyorsan felöntjük a 2,5 liter vízzel. Langyosra melegítjük, belemorzsoljuk a két leveskockát és ízesítjük sóval, borssal, kevés őrölt szerecsendióval és delikáttal. Tovább főzzük forrásig, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Ismét felforraljuk, megkóstoljuk, elég fűszeres- e? A tejfölt, tejet és lisztet jól összekeverjük és elvégezzük a hőkiegyenlítést. A leves forró levéből kb. 2 merőkanálnyit öntünk a tejes masszához. Ezt óvatosan belecsurgatjuk a levesbe és lassú tűzön még egyszer felfőzzük.
  2. Mindeközben a sonkát felkockázzuk és 2 dkg Rama margarin mennyiségen megpirítjuk.
  3. Pirítóst készítünk a kenyérből, ha kész, forrón kenjük meg Rama margarinnal.
  4. A tálalás a következő: a forró levesből tetszőleges mennyiséget szedünk egy tálba, reszelünk bele sajtot, (akár füstölt sajtot is), megszórjuk a pirított sonkával és mellé kínáljuk a vajas pirítóst.