Feltöltve:

Fokhagymakrémleves reszelt sajttal, pirított sonkával és pirítóssal

timer 60
mood Közepes
person 7 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
víz2 liter
tejföl1 evőkanál
vöröshagyma1 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 darab
tej1 dl
sajt15 dekagramm
liszt4 evőkanál
fokhagyma1 darab
Főzőtejszín1 dl
sonka20 dekagramm
toast kenyér4 szelet

Elkészítés

1. lépés

A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a 10 dkg olvasztott Rama margarinon, majd félrehúzzuk és belereszeljük a fokhagymagerezdeket. Visszahúzzuk a tűzre, majd pár keverés után megszórjuk 2evőkanál liszttel. Ezt enyhén megpirítjuk és gyorsan felöntjük a 2,5 liter vízzel. Langyosra melegítjük, belemorzsoljuk a két leveskockát és ízesítjük sóval, borssal, kevés őrölt szerecsendióval és delikáttal. Tovább főzzük forrásig, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Ismét felforraljuk, megkóstoljuk, elég fűszeres- e? A tejfölt, tejet és lisztet jól összekeverjük és elvégezzük a hőkiegyenlítést. A leves forró levéből kb. 2 merőkanálnyit öntünk a tejes masszához. Ezt óvatosan belecsurgatjuk a levesbe és lassú tűzön még egyszer felfőzzük.

2. lépés

Mindeközben a sonkát felkockázzuk és 2 dkg Rama margarin mennyiségen megpirítjuk.

3. lépés

Pirítóst készítünk a kenyérből, ha kész, forrón kenjük meg Rama margarinnal.

4. lépés

A tálalás a következő: a forró levesből tetszőleges mennyiséget szedünk egy tálba, reszelünk bele sajtot, (akár füstölt sajtot is), megszórjuk a pirított sonkával és mellé kínáljuk a vajas pirítóst.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem