Fogasfilé zöldsalátával
Fogasfilé zöldsalátával
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fogasfilé - 350 gramm
  • saláta mix - 1 csomag
  • koktélparadicsom - 10 darab
  • balzsamecet - 2 evőkanál
  • méz - 1 evőkanál
  • olíva olaj - darab
  • fekete bors - darab
  • Metélőhagyma - 0.5 csokor
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Porciózzuk ki a fogasfilét 4 darabra. Kissé irdaljuk be a bőrénél. Ízesítsük a filét egy kis frissen őrölt fekete borssal és sóval. Pirítsuk meg a halat bőrös felével lefelé 3-4 perc alatt. Majd vegyük le a tűzről.
  2. Takarjuk le alufóliával és pihentessük kicsit. Mossuk meg és felezzük meg a koktélparadicsomokat. Keverjük össze a salátával.
  3. Oldjuk fel a leveskockát egy dl meleg vízben, majd keverjük el kb. 3 ek olíva olajjal, a balzsamecettel és a mézzel. Jól keverjük össze. Adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát. Tálaljuk a halat a saláta tetején, majd locsoljuk le a dresszinggel.