Rama Classic | 10 dekagramm |
---|---|
aprított fokhagyma gerezd | 2 darab |
tejszín | 2 dl |
Knorr Sajtszósz alap | 1 csomag |
reszelt trappista sajt | 10 dekagramm |
nagy paradicsom | 2 darab |
fagyasztott tengeri halfilé | 60 dekagramm |
fagyasztott paraj | 20 dekagramm |
Florentin halfilé a Főételek kategóriában
A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobjuk, 1 perc után kivesszük és jeges vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját és felszeleteljük.
Egy tűzálló tálat kikenünk 8 dkg RAMA margarinnal, beletesszük a halfilé felét, Delikát8-cal, borssal ízesítjük. A következő réteg a zúzott fokhagymával elkevert, jól kinyomkodott spenótlevél, majd utána a paradicsomszeletek fele. A következő réteg a fűszerezett halfilé másik fele.
Az alapot elkeverjük a tejszínnel, a halra öntjük, rátesszük a paradicsomszeletek másik felét,
megszórjuk a reszelt sajttal és a tetejére morzsoljuk a maradék 2 dkg margarint.
Előmelegített sütőben 200 °C fokon sütjük 20 percig, míg szép aranyszínű lesz.