Feltöltve:

Flódni

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Máktöltelék

darált mák20 dekagramm
fehérbor1 dl
mazsola5 dekagramm
cukor10 dekagramm

Lekenéshez

tojás1 darab

Diótöltelék

fehérbor1 dl
mazsola5 dekagramm
cukor10 dekagramm
dió darálva20 dekagramm

Tészta

liszt50 dekagramm
fehérbor1 dl
tojássárgája3 darab
porcukor10 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Almatöltelék

szegfűszeg1 púpos evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
méz2 evőkanál
savanykás alma80 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet morzsold el a Ramával, majd a cukorral, a tojássárgákkal, meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni, amíg a töltelékek elkészülnek. Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítsd mézzel. A mákos töltelékhez a mákot forrázd le a borral, keverd el a cukorral meg a mazsolával. Hasonló módon készítsd el a diós tölteléket is. Egy magas falú, kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd négy részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra. Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap, és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta, és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával, és kend be felvert tojással.
    Told a tepsit előmelegített sütőbe, és 170 fokon 60-65 perc alatt süsd aranyszínűre. Kihűlve szeleteld.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem