Feltöltve:

Flódni

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Az almatöltelékhez

szegfűszeg1 púpos evőkanál
savanykás alma80 dekagramm
méz2 evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
fahéj1 darab

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojássárgája3 darab
fehérbor1 dl

A lekenéshez

tojás1 darab

A máktöltelékhez

darált mák20 dekagramm
cukor10 dekagramm
mazsola5 dekagramm
fehérbor1 dl

A diótöltelékhez

fehérbor1 dl
mazsola5 dekagramm
cukor10 dekagramm
darált dió20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd a cukorral, a tojássárgákkal meg a fehérborral, és összegyúrjuk. Fóliába becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni amíg elkészülnek a töltelékek. A lereszelt almát meglocsoljuk a citrom levével, szórunk bele fahéjat, szegfűszeget, és mézzel édesítjük. A mákos töltelékhez leforrázzuk a mákot a borral, hozzákeverjük a cukrot meg a mazsolát. Hasonló módon elkészítjük a diós tölteléket is. Egy magas falú kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk a tepsi nagyságára. Egy tésztalapot belefektetünk a tepsibe, és rásimítjuk a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta, és a reszelt alma. Az utolsó lappal beborítjuk, villával megszurkáljuk és felvert tojással bekenjük. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem