Feltöltve:

Flódni

timer 2
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
szódapor1 evőkanál
élesztő1 dekagramm
tej0.5 dl
porcukor4 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tejföl1 dl

Töltelék

reszelt alma1 kilogramm
Ráma3 dekagramm
citrom leve0.5 darab
cukor1 darab
tej3 dl
darált mák25 dekagramm
darált dió25 dekagramm
barackíz1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztben elkeverjük a szódaport, elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük. Az almát a citrom levével, cukorral és a Ramával pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, az egyik felét a cukros mára, a másik felét a cukrozott dióra öntjük. A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk. Először a mák, utána az alma, majd a diótöltelék következik. Előmelegített sütőben sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem