Feltöltve:

Flódni

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojássárgája3 darab
fehérbor1 dl

Az almatöltelékhez

savanykás alma80 dekagramm
méz2 evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
szegfűszeg1 púpos evőkanál

A máktöltelékhez

darált mák20 dekagramm
cukor10 dekagramm
mazsola5 dekagramm
fehérbor1 dl

A diótöltelékhez

darált dió20 dekagramm
cukor10 dekagramm
mazsola5 dekagramm
fehérbor1 dl

Elkészítés

1. lépés

A lisztet morzsold el a Ramával, majd a cukorral, a tojássárgákkal, meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, amíg a töltelékek elkészülnek. Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítsd mézzel. A mákos töltelékhez a mákot forrázd le a borral, keverd el a cukorral meg a mazsolával. Hasonló módon készítsd el a diós tölteléket is. Egy magas falú, kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd négy részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra. Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával, és kend be felvert tojással. Told a tepsit előmelegített sütőbe és 170 fokon 60-65 perc alatt süsd aranyszínűre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem