Feltöltve:

Flódni

timer 0
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Máktöltelék

tej1 dl
mazsola10 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
cukor25 dekagramm
darált mák25 dekagramm

Almatöltelék

citrom reszelt héja1 darab
zsemlemorzsa3 dekagramm
cukor15 dekagramm
alma60 dekagramm

Diótöltelék

mazsola10 dekagramm
citrom reszelt héja és leve0.5 darab
száraz bor1 dl
cukor25 dekagramm
darált dió25 dekagramm

-

liszt60 dekagramm
tojás a lekenéshez1 darab
1 teáskanál
hideg víz2 dl
élesztő1 dekagramm
porcukor8 dekagramm
Ráma38 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral, az összemorzsolt élesztővel, és a vízzel összegyúrjuk. A kissé ragacsos tésztát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezt követően négy részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk úgy, hogy egy peremes tepsit kibélelhessünk vele. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, közepesen meleg sütőben kb 10 percig elősütjük. Ugyanígy még egy lapot félig megsütünk. Máktöltelék: 25 dkg darált mákot, 25 dkg cukrot, 1 citrom reszelt héját és levét 1 dl tejjel összeelegyítünk, és kis lángon állandó keverés közben addig melegítjük, amíg az egész összeáll. Ezután belekeverünk 10 dkg megmosott mazsolát. Diótöltelék: 25 dkg darált diót, 25 dkg cukorral, 1 dl száraz borral, fél citrom reszelt héjával és levével összeelegyítünk, és felfőzünk, majd 10 dkg megmosott mazsolát adunk hozzá. Almatöltelék: 60 dkg almát durvára reszelünk és gyorsan összedolgozunk 15 dkg cukorral, 3 dkg zsemlemorzsával 1 citrom reszelt héjával. Csak a tészta közvetlen töltése előtt készítjük, hogy ne engedjen levet. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezünk egy kinyújtott tésztalapot. A diótölteléket vizes késsel rásimítjuk. Egy elősütött tésztalapot ráfektetünk. Erre kerül a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával befedünk. Ráhelyezzük az almatölteléket és az utolsó kinyújtott tésztalappal befedjük. A tészta tetejét a felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Félidőben a tetejét alufóliával letakarhatjuk, nehogy megégjen. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak másnap szeleteljük.


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0