sárgabaracklekvár | 1 pohár |
sütőpor | 1 csomag |
kakaópor | 2 evőkanál |
rum | 4 evőkanál |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 kevés |
porcukor | 14 dekagramm |
tojás | 2 darab |
reszelt narancshéj | 1 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Ráma | 10 dekagramm |
méz | 25 dekagramm |
finomliszt | 40 dekagramm |
tortabevonó | 1 darab |
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a Ramát, és addig kevergetjük, amíg elolvad benne. Vigyázzunk, hogy a méz ne forrjon fel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és apránként összedolgozzuk a mézes Ramával. A reszelt citrom és narancshéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, rummal és kakaóporral ízesítjük, azután összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel. A tésztát 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160-170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk, és megkenjük baracklekvárral. A tetejét bevonjuk csokoládéval, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen, a tészta pedig kellőképpen megpuhuljon. Szeletekre vágva kínáljuk, a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Hozzászólások