Feltöltve:

Finom máktorta

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tetejére

porcukor1 darab

A tésztához

liszt15 dekagramm
darált mák15 dekagramm
szalalkáli1 dekagramm
cukor3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
1 darab
tojás1 darab
tejföl2 evőkanál

A krémhez

tej5 dl
vaníliás cukor1 csomag
simaliszt, vagy étkezési keményítő4 evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet, a mákot, a szalalkálit, a cukrot és a Ramát csipetnyi sóval és a tojással összedolgozzuk. Ezután egy kevés tejföllel lazítva jól formázható tésztává gyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, és egyenként 2-3 milliméter vastagra kinyújtjuk, majd a lapokat egymás után 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tej felét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a maradék tejben simára kevert liszttel besűrítjük. A tűzről lehúzzuk, és időnként megkeverve kihűtjük. Közben a Ramát a porcukorral nagyon habosra keverjük. A kihűlt vaníliás tejkrémet kanalanként beledolgozzuk, és szép simára keverjük. A krémet az egyik kihűlt, mákos lapra kenjük. A másik lapot ráillesztjük, majd legalább 1 éjszakán át hagyjuk pihenni. Másnap porcukorral meghintve, csinos szeletekre vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem