Finom krumplis pogácsa
Finom krumplis pogácsa
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • élesztő - 1 dekagramm
  • langyos tej - 2 evőkanál
  • liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • főtt krumpli - 20 dekagramm
  • tojás a kenéshez - 1 darab
  • sütőpapír a tepsibe - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A morzsolt élesztőt leöntjük a langyos tejjel és felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzáadjuk az élesztőt, a tojást és az áttört krumplit. Jól összedolgozzuk, majd langyos helyen fél órát kelesztjük.
  2. Közepes pogácsaszaggató magasságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk és tepsibe rakjuk őket.
  3. Tojással lekenjük és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.