Feltöltve:

Finom habos szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kávékrémhez

tojássárgája8 darab
feketekávé2 evőkanál
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Ráma20 dekagramm

-

tojásfehérje8 darab
darált dió16 dekagramm
porcukor20 dekagramm
zsemlemorzsa2 dekagramm
meggylikőr1 kávéskanál
meggylekvár1 darab
kimagozott meggy1 pár szem

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Felverjük a tojásfehérjéket, és beleteszünk 15 dkg darált diót, porcukrot, zsemlemorzsát, meggylikőrt, és jól összekeverjük. A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a kávékrémet. A tojások sárgáját, a feketekávét, a cukrot és a vaníliás cukrot folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a Ramát, és kikeverjük. A már kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, ráhelyezzük a második csíkot, kávékrémmel megtöltjük, végül betakarjuk a harmadik lappal. A tetejét, valamint az oldalait szintén bekenjük krémmel. Meghintjük a maradék darált dióval, és meggydarabokkal díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem