Feltöltve:

Finom gesztenyeszelet

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

gesztenye massza (250 g)1 csomag
kristálycukor0.75 pohár
tojás2 darab
vanília esszencia1 teáskanál
puha Rama4 evőkanál
tejszínhab1 evőkanál
finomliszt0.5 pohár
sütőpor1 teáskanál
étcsokoládé200 gramm
víz1 evőkanál
olaj1 teáskanál

Máz

ét tortabevonó1 tábla
víz1 darab
olaj1 darab

Elkészítés

1. lépés

A félbögrényi porcukrot habverővel elkeverjük a két tojássárgával, a Ramával és a vanília aromával, majd fakanállal folytatjuk a kevergetést. Belereszeljük, (de jó a krumplinyomó is), a gesztenyemassza felét, majd fakanállal átforgatjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszt felét, a tejszínhabot, majd beleforgatjuk a fél adag, 2 evőkanál cukorral keménnyé vert tojásfehérjét is. Belereszeljük a maradék gesztenyét, a lisztet és a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tetejét csokimázzal kenjük be, ehhez gőz felett egy kevés vízzel és olajjal megolvasztjuk a csokoládét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem