Feltöltve:

Finom gesztenyekocka

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

gesztenyemassza5 dekagramm
tejszín2 dl
sütőpor1 csomag
étolaj1 dl
finomliszt7 evőkanál
porcukor6 evőkanál
tojás6 darab

krem

tej3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
rum1 evőkanál
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
gesztenyemassza50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A krémhez a porcukrot a Ramával, a rummal és végül a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával jól összekeverjük. A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Amikor kihűlt, összekeverjük a gesztenyekrémmel. A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a 6 evőkanál porcukorral, azután hozzáadjuk az étolajat, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Ramával kikenünk és kilisztezünk egy 20×30 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A krémet elsimítjuk a kihűlt tészta tetején. A tejszínből egy evőkanál cukorral habot verünk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Gesztenyedarával díszítve, kockákra vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem