Feltöltve:

Fincsi Budai szelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tojás1 darab
szódabikarbóna0.5 teáskanál
tejföl2 evőkanál

Töltelékhez

cukor15 dekagramm
tej0.5 liter
liszt3 evőkanál
Ráma15 dekagramm
porcukor2 evőkanál
tej1 csapott evőkanál

Csokimázhoz

Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
liszt2 evőkanál
tej2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A puha Ramát elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, majd a tojással, cukorral, és annyi tejföllel, hogy jól összegyúrhassuk a tésztát. 3 felé osztjuk, cipót formálunk és kb 30 percet pihentetjük.
Nagy tepsi hátlapján egyesével sütjük, majd kihűtjük őket. A töltelékhez a cukrot felolvasztjuk, barnára pirítjuk, felöntjük a fele tejjel, és addig forraljuk, amíg a cukor el nem olvad. Utána beleöntjük a másik adag tejet, amiben elkevertük a lisztet, és ezután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A Ramát kikeverjük a porcukorral, és az 1 ek tejjel, majd összekeverjük a kihűlt péppel. A csokimázhoz felolvasztjuk a Ramát, belekeverjük a cukrot, majd a többi hozzávalóval addig keverjük, amíg jól összeáll. A krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére a csokimázat egyenletesen rásimítjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem