Feltöltve:

Fiatal zöldbab császárszalonna szeletekben

timer 30
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyemzöld0.5 csokor
Knorr Kapros Salátaöntet por1 csomag
olívaolaj80 milliliter
olaj50 milliliter
császárszalonna6 darab
zöldbab600 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A zöldbabot tisztítsuk meg a szakállától és a végeitől. Ezután főzzük addig, amíg törékeny lesz, de nem túl puha.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Fektessünk egymásra két szelet császárszalonnát, arra tegyünk néhány zöldbabot és tekerjük fel kévékbe. Ezt ismételjük addig, ameddig van zöldbab és császárszalonna.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A kévéket süssük át felmelegített olajon úgy, hogy a szalonna megbarnuljon és jól összetapadjanak a kévék, majd ezután tegyük 15 percre 120 fokos sütőbe.

  4. 4. lépés

    A Knorr salátaöntetet keverjük össze az olívaolajjal és a vízzel, ahogyan azt a csomagoláson lévő útmutató mondja.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Vegyük ki a zöldbabot a sütőből. Öntsük le az előre elkészített öntettel és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek