Fettuccine paradicsommal
Fettuccine paradicsommal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 liter
  • csirkemell filé - 350 gramm
  • oregánó - 1 teáskanál
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj a sütéshez - 1 evőkanál
  • bazsalikom - 0.5 csokor
  • piros paprika - 0.5 darab
  • reszelt parmezán - 60 gramm
  • fettuccine (masni) tészta - 300 gramm
  • konzerv paradicsom darabolt) - 240 gramm

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg roppanósra enyhén sós vízben. Szűrjük le, de a vizet tartsuk meg. A tésztát öblítsük le hideg vízzel jól, hogy ne főjön túl. Csöpögtessük le, majd keverjünk el benne egy kis olíva olajat. A vizét tartsuk forrón
  2. A húst daraboljuk fel vékony csíkokra. Szórjuk meg Szárnyas fűszerkeverékkel.
  3. A hagymát pucoljuk meg és daraboljuk fel apróra. A paprikát szintén kockázzuk fel apróra. A húst olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymával és paprikával, majd adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és egy kiskanál szárított oregánót. Főzzük kis lángon kb.30 percig. Alkalmanként kevergessük meg.
  4. A tésztát melegítsük fel a megmaradt és forrón tartott tésztavízben egy tésztaszűrőben. Csöpögtessük le jól,majd szedjük ki tányérokra. A paradicsomszószos csirkét adjuk a tésztához. Szórjuk meg parmezánnal és díszítsük friss bazsalikom levelekkel.