víz | 3 liter |
---|---|
csirkemell filé | 350 gramm |
oregánó | 1 teáskanál |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 2 evőkanál |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj a sütéshez | 1 evőkanál |
bazsalikom | 0.5 csokor |
piros paprika | 0.5 darab |
reszelt parmezán | 60 gramm |
fettuccine (masni) tészta | 300 gramm |
konzerv paradicsom darabolt) | 240 gramm |
Fettuccine paradicsommal a Főételek kategóriában
A tésztát főzzük meg roppanósra enyhén sós vízben. Szűrjük le, de a vizet tartsuk meg. A tésztát öblítsük le hideg vízzel jól, hogy ne főjön túl. Csöpögtessük le, majd keverjünk el benne egy kis olíva olajat. A vizét tartsuk forrón
A húst daraboljuk fel vékony csíkokra. Szórjuk meg Szárnyas fűszerkeverékkel.
A hagymát pucoljuk meg és daraboljuk fel apróra. A paprikát szintén kockázzuk fel apróra. A húst olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymával és paprikával, majd adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és egy kiskanál szárított oregánót. Főzzük kis lángon kb.30 percig. Alkalmanként kevergessük meg.
A tésztát melegítsük fel a megmaradt és forrón tartott tésztavízben egy tésztaszűrőben. Csöpögtessük le jól,majd szedjük ki tányérokra. A paradicsomszószos csirkét adjuk a tésztához. Szórjuk meg parmezánnal és díszítsük friss bazsalikom levelekkel.