Fetasajttal és olajbogyóval töltött csirkemell
Fetasajttal és olajbogyóval töltött csirkemell
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 2 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • feta sajt - 8 dekagramm
  • fekete magozott olajbogyó - 8 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirke mellét megmossuk, félbevágjuk, kicsontozzuk, és leszedjük a bőrét.
  2. Feta sajtból, darabolt olajbogyóból elkészítjük a jércemell töltelékét.
  3. A csirkemellet egy vékony, hegyes késsel fel kell szúrni, ebbe az üregbe fogjuk betölteni a tölteléket. A masszával töltsük meg a melleket, de ne túl feszesen. A töltőnyílást zárjuk le hústűvel vagy fogpiszkálóval. A csirkemellet sózzuk, és a fűszerekkel bedörzsöljük. Vigyázzunk, mert a feta elég sós sajt.
  4. A csirkemellet serpenyőben megsütjük, ha a csirkemellünk nagyobb méretű, roston sütés után, 15 percre rakjuk 180 c*-os sütőbe, hogy átsüljön.