Feltöltve:

Fenyőmagos almalabdák

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

alma1.5 kilogramm
apróra tört szárazkeksz40 dekagramm
cukor15 dekagramm
fenyőmag8 dekagramm
mazsola8 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tojás2 darab
olaj a sütéshez1 liter
élesztő0.5 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozom, gerezdekre vágom, majd kevés vízben puhára főzöm. Amikor elkészült a kompót, lecsöpögtetem, szétnyomom, majd a kapott pürét egy tűzálló tálba szedem, alaposan összekeverem 25 dkg keksszel, a meleg vízben megpuhított mazsolával, a fenyőmaggal, a reszelt citromhéjjal, az élesztővel és a csipetnyi fahéjjal. Aztán nedves kézzel kis golyókat formázok a püréből, ezeket először a felvert tojásba, majd a maradék kekszbe forgatom. Egy serpenyőben, bő forró olajban hirtelen kisütöm a golyócskákat. Egy-egy labda sütéséhez csak nagyon kevés idő kell. Utána a golyókat lecsöpögtetem, papírra szedem, tálalás előtt pedig a maradék kristálycukorba hempergetem őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem