Feltöltve:

Fenyőfa süti

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citrom reszelt héja

Gyúrt tészta

lágy vaj vagy margarin vagy sütőmargarin75 gramm
vanillincukor1 csomag
porcukor80 gramm
sütőpor1 csipetnyi
finom búzaliszt125 gramm
víz2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a margarint, a vizet és a robotgép dagasztó spiráljával azonnal csomómentesre keverjük. A tésztát megszórjuk liszttel, és egy belisztezett munkalapon fél cm vastagságúra nyújtjuk. A fenyőfaformát kiszaggatjuk, sütőpapíron kisütjük. Alsó - felső sütés, kb. 150 °C (előmelegítve), légkeveréses, kb. 130 °C (előmelegítve), gáz, kb. 3. fokozat (előmelegítve). Sütési idő: kb. 10-15 perc a fenyőfa nagyságától függően (a süteményt ne süssük barnára). Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük, majd egy tortadíszítő segítségével ízlésesen díszítjük vele a fenyőfákat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem