Feltöltve:

Felhőcske

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

tej1 liter
vaníliás pudingpor4 csomag
cukor20 dekagramm
d.Rama25 darab

Égetett tésztához

víz2.5 dl
Ráma10 dekagramm
liszt20 dekagramm
tojás4 darab

Elkészítés

1. lépés

A vizet felforraljuk, beletesszük a Ramát és a lisztet. A tűzről levéve keverőgéppel kikeverjük, és beletesszük egyenként a 4 db tojást. Jól kikent tepsiben két lapot sütünk a masszából. Nem baj, ha nem egyenletes, sőt az sem, hogy majdnem látszik a tepsi alja. Krém: 1 liter tej, 4 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg. cukor, 25 dkg.Rama. Egy kevés hideg tejjel kikeverem a pudingporokat, a többit felteszem a cukorral és felfőzöm, majd beleöntöm a pudingos tejet. A tűzről levéve a Ramát apránként szeletelve hozzáadom, mindig csak keveset, és jól kikeverem. Ezt addig csinálom, amíg a Rama elfogy. Ha kihűlt, gépi habverővel habosra keverem. 1/2 l. növényi tejszínhabot felverek. Az egyik lapra rákenem a sárga krémet úgy, hogy először a gödröket töltöm ki krémmel, majd utána egyenletesen elkenem a sárga krémet. A tejszínhabbal úgy járok el, hogy a tepsi aljával érintkező felét kitöltöm habbal, majd a többi habot a sárga krém tetejére kenem, és szépen ráhelyezem a lapot. Két kocka étcsokoládét felolvasztok, majd a villát belemártom és ezzel csepegtetem a tészta tetejére.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem