Félgömb csirkéből
Félgömb csirkéből
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fekete bors - 4 mag
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • csirkemell filé - 0.5 kilogramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csomag
  • szegfűbors - 4 mag
  • babérlevél - 1 darab
  • zeller - 0.5 darab
  • zöldborsó - 100 gramm
  • citrom - 1 darab
  • zselatin - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Öntsük a zöldségre és a húsra 1 liter hideg vizet, forraljuk fel és szedjük le a keletkezett habot
  2. Adjuk hozzá a fűszereket és 2 db Knorr házias tyúkhús levesalapot. Főzzünk intenzív ízű húslevest lassú tűzön 1 óra alatt, majd szűrjük le.
  3. Vágjuk a húst és a répát kis darabokra
  4. Adjuk a leveshez a tojásfehérjét, főzzük fel és passzírozzuk.
  5. Ezután dobjuk be a levesbe a zselatint és keverjük, míg feloldódik
  6. A megfőtt csirkehúst, a sárgarépa darabokat és a zöldborsót tegyük csészékbe, öntsük le a lével, majd tegyük hideg helyre míg megdermed. Az elkészült, óvatosan üssük ki félgömböket egy tányérra, citromdarabkákkal tálaljuk.