Feltöltve:

Felfordított meggyes lepény

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tortaforma aljába

puha Rama5 dekagramm
barna cukor15 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
darált dió3 evőkanál
alaposan lecsöpögtetett meggy (barackkal és körtével is nagyon finom)60 dekagramm

A tésztához

Ráma20 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojássárgája1 darab
tojás2 darab
vaníliarúd1 darab
tejföl1.5 dl
finomliszt22 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 kávéskanál
szódabikarbóna0.25 teáskanál

Felfordított meggyes lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Előmelegítjük a sütőt 175 °C -ra, és alufóliába burkoljuk egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját (kívülről). Beletesszük a Ramát, aztán a formát berakjuk 1-2 percre a forró sütőbe, hogy Rama megolvadjon. Az olvadt Ramában elkeverjük a barna cukrot, a fahéjat, a diót, és rászórjuk egyenletes rétegben a meggyet. A tésztához a Ramát, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgát, aztán egyenként az egész tojásokat, majd a tejfölt. A lisztet külön tálban összekeverjük a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, és robotgéppel 3 részletben beledolgozzuk a Ramás alapmasszába. A tésztát egyenletes rétegben belekanalazzuk a tortaformába a meggyre. A süteményt 1 óra 15 perc alatt megsütjük, de kb. 1 óra után letakarjuk alufóliával, nehogy megégjen a teteje. Sütés után 5 percig rácsra téve hűtjük, aztán óvatosan körbevágjuk, és határozott mozdulattal kifordítjuk a formából 1 nagy tálra.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem