Feltöltve:

Felfalható adventi naptár

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Dr. Oetker Vanillincukor
őrölt mandula
reszelt étcsokoládé vagy csokoládédara
kókuszreszelék + még egy kevés

A díszítéshez

vegyes kandírozott vagy aszalt gyümölcs1 kevés
mogyoró1 darab
mandula1 darab

A tésztához

finomliszt60 dekagramm
1 csipetnyi
szódabikarbóna1 púpos kávéskanál
mézes sütemény fűszerkeverék1 evőkanál
víz1.5 dl
méz3 evőkanál
kristálycukor32 dekagramm
Ráma25 dekagramm

A mázhoz

tojásfehérje1 darab
porcukor15 dekagramm

A bevonathoz

ét- és tejcsokoládé10 dekagramm

A sziruphoz

kristálycukor10 dekagramm
víz1 dl

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Ha ragadna, egy kevés lisztet adjunk még hozzá. Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

  2. 2. lépés

    Másnap, még mielőtt nekilátunk a sütésnek, kartonpapírból vágjunk, egy kb. 25 cm széles, 45 cm magas fenyőfaformát, amin berajzoljuk azt is, hogyan vágjuk majd a tésztát 24 részre. Ez az a pillanat, amikor ügyes gyermekeinket is bevonhatjuk a munkába.

  3. 3. lépés

    A tésztát lisztezett gyúrólapon 3-4 mm vékonyságúra ellapítjuk, a sablont rátesszük és körbevágjuk. Az így kapott fenyőt 24 részre vágjuk a sablonon bejelöltek szerint, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és forróra előmelegített sütőben (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 7-8 perc alatt megsütjük.

  4. 4. lépés

    Közben a maradék tésztából különféle, nagyjából 6 cm-es formákat (karácsonyfát, szívet, korongokat, stb.) szaggatunk és egy másik tepsiben ezt is megsütjük.

  5. 5. lépés

    A sziruphoz való vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró, és megsült mézeseket megkenegetjük vele. Hűlni hagyjuk. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele.

  6. 6. lépés

    Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, mazsolával, kis kockákra vágott aszalt gyümölccsel, mogyoróval, egyebekkel díszítjük, de ne feledkezzünk el arról, hogy majd a számoknak is helyet kell hagyni.

  7. 7. lépés

    A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen. Sütőpapírból hajtogatott habzsákba töltjük és a kis süteményeket 1-től 24-ig megszámozzuk.

  8. 8. lépés

    Amikor a bevonata megszilárdult, egy szép nagy lapos tálon összeállítjuk a fenyőt. Száraz, hűvös helyen tároljuk és persze közben naponta csemegézünk belőle.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Mézeskalács figurák

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mézeskalács

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézeskalács sütemény

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézeskalács szív

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Svéd mézes sütemény

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyi mézeskalács

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1

Mézes figurák

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Nagyi mézeskalácsa

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes karácsonyfák

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Fenyőfa süti

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézeskalácsház

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Apró mézes sütemény

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézeskalács házikó

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Havas fenyők

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre