Feketeerdő torta sütés nélkül
Feketeerdő torta sütés nélkül
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • mascarpone krémsajt - 500 gramm
    • növényi habtejszín - 500 milliliter
    • porcukor ízlés szerint - 1 adag
    • magozott meggybefőtt - 1 pohár
    • étkezési keményítő - 3 evőkanál
    • csokoládés pudingpor - 1 csomag
    • tej a pudingporhoz - 4 dl
    • tej a piskóta mártogatásához - 2 dl
    • csokoládéforgács a díszítéshez - 1 kevés
    • konyakos-meggy vagy bonbon - 10 dekagramm

    Tészta

    • babapiskóta - 3 csomag

    Elkészítés:

    1. Egy kapcsos tortaformát ráteszünk egy üveg tortalapra, ezen lesz a torta. A 2 dl tejet megédesítjük és teszünk bele egy pici konyakmeggy aromát, majd ebbe picit megforgatjuk a babapiskótákat, amiket a tortaforma aljára rakunk.
    2. A csokoládés pudingot elkészítjük a 4 dl tejjel és egy kevés cukorral, majd a felét rákenjük a babapiskótákra.
    3. Ezután leszűrjük a meggybefőttet és a levét besűrítjük a keményítővel. Hidegen kell benne elkeverni, majd utána forralni egyet. Ennek a zselének a felét rákenjük a csokira, majd a meggyből teszünk félre a tetejére díszítésnek, a maradék felét pedig rászórjuk.
    4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarpone krémet és ízlés szerint édesítjük. A krémből kb. 4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a maradék felét rákenjük a meggyekre.
    5. Ezután újra áztatott babapiskóták következnek, majd rá a maradék csokoládés puding, erre rá a meggyzselé, a meggyek, a legvégén a maradék habos krém. Ezután hűtőbe rakjuk 2 órára.
    6. A hűtőből kivéve körbevágjuk nagy késsel és levesszük róla a tortaforma keretet. A félrerakott krémből kenjünk az oldalára, majd körbe felragasztjuk a babapiskótákat, melyekből 1 cm levágunk. Körbekötjük szalaggal és díszítjük csokoládéforgácsokkal és a meggyel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk.